--- ---

Europese Commissie onderzoekt mogelijke overtreding concurrentieregels in e-commerce

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 02 februari 2017

Philips maakt deel uit van onderzoek.

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar een groot aantal bedrijven of bij het aanbieden van e-commerce de Europese concurrentieregels overtreden zijn. Dit bleek donderdag uit een persbericht van de Europese Commissie. 

Het gaat om een onderzoek naar bepaalde praktijken in de onlineverkoop, die consumenten mogelijk beletten om te profiteren van een grensoverschrijdend aanbod en om consumentenelektronica, videogames en hotelaccommodatie tegen concurrerende prijzen of voorwaarden te kopen. Het onderzoek richt zich op aanbieders van consumentenelektronica, videospellen en hotelaccommodaties.

"De drie onderzoeken focussen op verkooppraktijken van bedrijven, die we ervan verdenken om volledige vergelijkingsmogelijkheden van prijzen en voorwaarden voor producten en diensten en de keuze van aanbieders daarvan voor consumenten te beperken vanwege hun nationaliteit of locatie", zei mededingingscommissaris Margrethe Vestager van de Europese Commissie.

Bij het onderzoek naar prijsrestricties voor online retailaanbieders van consumentenelektronica gaat het om Philips, Asus, Denon & Marantz en Pioneer.

Het onderzoek naar overtreding van concurrentieregels door beperking van mogelijkheden voor winkelen over de landsgrenzen door aanbieders van videospellen betreft mogelijke bilaterale afspraken tussen eigenaar Valve Corporation van het Steam distributieplatform en de videospelaanbieders Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media en ZeniMax.

Een vergelijkbaar onderzoek bij aanbieders van hotelaccomodatie betreft mogelijke verboden afspraken over prijzen en voorwaarden tussen Mellá Hotels en touroperators Kuoni, REWE, Thomas Cook en TUI.

Het aandeel Philips noteerde donderdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 27,25 euro.

 

Geef een reactie