--- ---

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Wessanen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 02 februari 2017

Koersdoel naar 15,00 euro.

KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor Wessanen verhoogd van 13,50 naar 15,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Alan Vandenberghe meent dat de producent van gezonde voedingsmiddelen, gezien dit marktsegment met hogere rendementen en een meer dynamisch groeiprofiel dan sectorgenoten, een premie op het aandeel verdient.

De analist merkte op dat de omzet in de Europese markt voor gezonde voedingsmiddelen sinds 2005 bijna verdubbelde en gemiddeld met 7,6 procent per jaar stijgt, tegen 2 tot 3 procent voor de hele markt voor voedingsproducten.

De recente overname door Wessanen van het Spaanse Biogran laat volgens Vandenberghe zien dat er in de sterk gefragmenteerde Europese markt voor gezonde voeding nog goede acquisitiemogelijkheden zijn. De marktvorser ziet ook goede mogelijkheden voor wederzijdse productuitwisseling in de bestaande markten van Wessanen en van Biogran.

De analist oordeelde dat Wessanen beschikt over voldoende financiële ruimte voor nieuwe acquisities.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Wessanen donderdag 2,2 procent hoger op 13,74 euro.

 

Geef een reactie