--- ---

Pharming geeft nieuwe aandelen uit

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 26 januari 2017

Aandelenuitgifte vanwege conversie van converteerbare obligaties.

Pharming heeft nieuwe aandelen uitgegeven als gevolg van de omwisseling van aflosbare converteerbare obligaties in aandelen. Dit maakte het biotechbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

Het bedrijf gaf ruim 10,8 miljoen aandelen uit aan houders van de aflosbare obligatielening 2017/18, waarvan een deel is geconverteerd in aandelen. Zonder deze conversie zou de aflossing ten koste zijn gegaan van de kaspositie van Pharming. De conversie vond plaats tegen de conversieprijs van de aflosbare obligaties van 0,289 euro per aandeel. De nieuwe aandelen vertegenwoordigen 2,32 procent van het uitgebreide uitstaande aandelenkapitaal. 

CEO Sijmen de Vries gaf in een reactie aan verheugd te zijn "dat een aantal houders van deze Obligaties voor deze eerste aflossing heeft besloten tot conversie van obligaties in aandelen en niet tot betaling in contanten. Dit toont het vertrouwen van deze obligatiehouders in het stijgende Pharming-aandeel. Daarnaast bespaart het Pharming de kasmiddelen zo nodig op het moment dat alles in het werk wordt gesteld voor een versnelde ontwikkeling van Ruconest op de Europese en Amerikaanse markten.”

Het aandeel Pharming sloot woensdag op een groen Damrak 2,5 procent lager op 0,308 euro.

 

Geef een reactie