--- ---

Update: Heijmans in consortium voor wegen- en stationsproject bij Zuidas

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 19 januari 2017

Totale opdrachtwaarde 990 miljoen euro.

Heijmans participeert in het consortium genaamd ZuidPlus voor het project Zuidasdok, dat de A10 bij de Amsterdamse Zuidas gaat verbreden en deels ondergronds gaat brengen en het station Amsterdam Zuid gaat uitbreiden. Dit maakte het bouwbedrijf donderdag bekend.

Van de totale waarde van de opdracht van 990 miljoen euro voor het ontwerp, de constructie en onderhoudskosten gaat 15 procent naar Heijmans en de overige 85 procent voor de ene helft naar het Amerikaanse Fluor en de andere helft naar het Duitse Hochtief. Het contract bevat bovendien het onderhoud van de tunnels voor een periode van zeven jaar.

Opdrachtgevers van het project zijn de gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en ProRail. Naar verwachting wordt de opdracht medio februari definitief gegund. Daarna begint de herijkingsfase, waarin het project met de opdrachtgever verder wordt uitgewerkt. Medio 2019 zullen de werkzaamheden starten en naar verwachting wordt het project rond 2028 opgeleverd.

Een consortium met BAM Groep, VolkerWessels en TBI was ook in de race voor de opdracht, maar kan nog wel bezwaar maken tegen het besluit tot voorlopige gunning aan het consortium met onder meer Heijmans. Een woordvoerder van BAM was niet direct beschikbaar voor een reactie.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heijmans donderdag 6,3 procent hoger op 6,59 euro, terwijl het aandeel BAM Groep 0,4 procent daalde op 4,44 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Geef een reactie