Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 17 januari 2017

Beursblik: Citigroup verlaagt advies Aegon

Citigroup heeft zijn advies voor Aegon verlaagd van Kopen naar Neutraal, terwijl het koersdoel zakte van 6,00 euro naar 5,50 euro. Dat meldde de Amerikaanse bank dinsdag in een rapport over Europese verzekeraars.

Het aandeel Aegon is op de beurs aanzienlijk lager gewaardeerd dan Europese sectorgenoten en Amerikaanse levensverzekeraars, maar dat is eigenlijk al vijf jaar zo, merken de analisten op.

Veel analisten waarderen Aegon zonder rekening te houden met de onvoorspelbare resultaten van marktbewegingen. In de afgelopen zeventien kwartalen was die marktimpact echter zestien keer negatief, met een gemiddeld negatieve waarde van 199 miljoen euro. Afgezet tegen een gemiddeld onderliggend resultaat van 471 miljoen euro is de lage waardering van Aegon daarmee volgens de analisten gerechtvaardigd.

Hoewel zorgen over de kapitaalpositie en Solvency II ook bijdroegen aan de koerszwakte, ziet Citigroup een sterk verband met de wisselvallige winst per aandeel in de afgelopen jaren. Die wisselvalligheid kwam voor een groot deel door het update van economische modellen en aannames, waar Aegon inmiddels bijna mee klaar is. Toch blijft ook de volatiele waarde van de 'fair value items' een risico, volgens Citigroup.

Citigroup denkt dat de verlagingen van de winsttaxaties in de afgelopen twaalf maanden aan het stabiliseren zijn, na dalingen met 20 tot 25 procent. De verzekeraar had een goed derde kwartaal, maar daarvan zijn er meer nodig om de stemming in de markt te verbeteren.

De aangekondigde kostenbesparingen en premieverhogingen zullen voorlopig nog niet bijdragen aan de winst, verwacht de bank, die pas in 2019 weer groei van de vrije kasstroom in Amerika verwacht. De kans op een verrassende tussentijdse kapitaalteruggave is daarmee beperkt.

Het aandeel Aegon noteerde dinsdag 1,3 procent lager op 5,05 euro op een rode beurs.

De Aandeelhouder TV

augustus 21, 2019

AEX 21 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 21, 2019

Heeft Trump gelijk: is EU erger dan China? • Z zoekt uit

augustus 21, 2019

BNP 21 8Wachten op de centrale banken | 21 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

AEX 20 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil