--- ---

Van Oord neemt deel in landwinningsproject in Angola

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 10 januari 2017

ING regelt financiering met Angolese regering.

Van Oord neemt deel in een consortium voor een landwinningsproject in Angola en de regring van het Afrikaansde land heeft voor de financiering hiervan een overeenkomst gesloten met ING Bank. Dit maakte het aannemers- en baggerbedrijf dinsdag bekend.

Het consortium bestaande uit Van Oord en het lokale Urbinveste Promoção e Projectos Imobiliários heeft de opdracht verworven voor het ontwerp en de realisatie van het Marginal da Corimba project in Luanda.

In het project wordt 400 hectare nieuw land gecreëerd, dat zal worden beschermd met golfbrekers en steenbescherming. Het nieuwe gebied zal worden gebruikt voor de aanleg van een snelweg, een visserijhaven, een jachthaven en vastgoedontwikkeling. 

Voor het project van het consortium met Van Oord heeft de Angolese regering een financieringsovereenkomst gesloten met ING Bank. 

Voor de projectdeelname van Van Oord ter waarde van circa 400 miljoen dollar heeft het Rotterdamse concern een kredietverzekering gesloten met exportkredietverzekeraar Atradius Dutch State Business.

 

Geef een reactie