--- ---

Beursblik: JPMorgan Cazenove verhoogd koersdoel RELX

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 10 januari 2017

Koersdoel naar 19,00 euro.

JPMorgan Cazenove heeft het koersdoel voor RELX verhoogd van 18,20 naar 19,00 met handhaving van het advies op Overwogen.

Analisten van JPMorgan Cazenove zien bij RELX voldoende kracht in bedrijfsspecifieke factoren die genoeg basis vormen voor een zogeheten outperformance. Zij wijzen in verband hiermee op de technologische uitrusting van het bedrijf, nieuwe producten, innovaties en de betreding van nieuwe regio's. Daarnaast zien zij ruimte voor aanvullende overnames.

Cazenove heeft de ramingen voor de winst per aandeel voor RELX voor 2016 verhoogd met 1 procent en voor 2017 met 4 procent, zowel voor de nv als voor de plc.

Voor 2017 gaan zij uit van een autonome groei van de omzet met 4 procent tegen 3 procent over 2015 en 4 procent over de eerste negen maanden van 2016. RELX profiteert volgens JPMorgan Cazenove vooral van de opgelopen dollar.

De koers van het aandeel RELX noteerde dinsdag op een licht lager Damrak 0,2 procent hoger op 15,87 euro.

Geef een reactie