--- ---

Delta Lloyd krijgt DNB vergunning voor Algemeen Pensioenfonds

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 16 december 2016

Fonds gaat administratie en vermogensbeheer faciliteren.

Delta Lloyd heeft van De Nederlandsche Bank (DNB) een vergunning gekregen voor het uitvoeren van een algemeen pensioenfonds. Dit maakte de verzekeraar vrijdag voorbeurs bekend.

Delta Lloyd APF gaat direct van start en biedt pensioenfondsen de mogelijkheid om de administratie en vermogensbeheer van de pensioenen daar onder te brengen. 

Daarnaast is het voor werkgevers volgens Delta Lloyd "een interessant betaalbaar alternatief" voor defined benefit-regelingen voor een gegarandeerd pensioen. Delta Lloyd APF maakt daarvoor gebruik van een nieuw en toekomstvast pensioenadministratiesysteem en werkt volledig digitaal.

Delta Lloyd APF is een stichting met een eigen onafhankelijk bestuur. Het bestuur bestaat uit voorzitter Rudolf Hagendijk, Haitse Hoos en Lucie Duynstee. Daarnaast vormen Marcellino Kropman, Rob Oosterhout en Margreet Oostenbrink de Raad van Toezicht.

De uitbestedingspartners van Delta Lloyd APF zijn Delta Lloyd Leven en Delta Lloyd Asset Management. 

Delta Lloyd Leven voert de administratie, communicatie en dienstverlening uit naar klanten en adviseurs.  

Delta Lloyd Asset Management voert het vermogensbeheer van Delta Lloyd APF uit. Delta Lloyd Asset Management heeft al meerdere pensioenfondsen als klant en had een beheerd vermogen van circa 74 miljard euro in de eerste helft van 2016.

Het aandeel Delta Lloyd sloot donderdag op een groen Damrak op 5,37 euro.

 

Geef een reactie