fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 15 december 2016

The Lancet publiceert studieresultaten Galapagos’ filgotinib

Het Britse wetenschappelijke medische tijdschrift The Lancet heeft studieresultaten gepubliceerd over de werking van filgotinib, het middel van Galapagos tegen diverse ontstekingsziekten. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf donderdagochtend. 

Het gaat om de resultaten met de studie Fitzroy, waarin Galapagos de werkzaamheid van filgotonib testte als potentiële behandeling tegen de ziekte van Crohn. "Filgotinib kan de eerste nieuwe orale behandeling in jaren zijn voor de ziekte van Crohn", schreef hoofdonderzoeker Dr. Severine Vermeire in het artikel, waarin ze verder in gaat op het ontwerp van de studie.

In een redactioneel commentaar in hetzelfde nummer van "The Lancet" looft Dr. Ashwin Ananthakrishnan de Fitzroy studie en de resultaten. Volgens de gastro-enteroloog is de studie goed opgezet, waarbij de voordelen van de behandeling helder zijn en de basis leggen voor verder onderzoek.

Galapagos voert momenteel in samenwerking met het Amerikaanse Gilead Sciences een tweetal derde fase onderzoeksstudies uit met filgotinib, als middel tegen reuma en als behandeling tegen de ziekte van Crohn. 

Op een groene beurs noteerde het aandeel Galapagos donderdagochtend 1,6 procent hoger op 56,10 euro.

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

Koninklijke Olie schaalt productie op | 15 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 15, 2019

Eindelijk goed nieuws uit Duitsland

november 14, 2019

AEX 14 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 14, 2019

Private video

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
14 nov 10:16 Bas Heijink

Hoever kan de AEX doorstijgen? Bas Heijink

14 nov 10:22 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Meer steun nu groei China vertraagt

13 nov 09:13 Redactie

Kiadis stopt verrassend met ATIR101