--- ---

Nucor voorziet lagere winst in vierde kwartaal

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 december 2016

Staalmaker positief over 2017.

Nucor verwacht voor het vierde kwartaal dit jaar een lagere winst te behalen, vooral vanwege lagere marges in zijn staalfabrieken. Dit maakte de Amerikaanse staalfabrikant donderdagmiddag bekend.

Nucor rekent voor de laatste drie maanden van het jaar op een winst per verwaterd aandeel van 0,30 tot 0,35 dollar, terwijl het bedrijf bij publicatie van de cijfers over het derde kwartaal nog uitging van een winst van 0,84 dollar per verwaterd aandeel.

In het vierde kwartaal van 2015 kwam de aangepaste winst per aandeel uit op 0,45 dollar. Inclusief afwaarderingen van 0,64 dollar per aandeel die een jaar terug tijdens het laatste kwartaal werden opgenomen, zou er sprake zijn van een verlies van 0,19 dollar per aandeel.

De staalfabrikant meldde positieve gevolgen te zien van anti-dumping maatregelen die de Amerikaanse overheid heeft genomen, tegen vooral China. Volgens Nucor ligt de import van staal in Amerika dit jaar ongeveer 19 procent lager dan een jaar terug.

Voor de activiteiten gericht op grondstoffen voorziet Nucor een verlies in het vierde kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal, vanwege lagere prijzen. De winstgevendheid van de staalfabrieken zal in de laatste verslagperiode van het jaar op hetzelfde niveau uitkomen als in het derde kwartaal.

Voor 2017 denkt Nucor dat de afnemende import en de hogere inkoopkosten de markten zullen dwingen om betere en meer duurzame niveaus te vinden waarvan in 2017 geprofiteerd zal worden.

Kort na opening van de aandelenmarkten in New York verloor het aandeel Nucor 2,5 procent.

Geef een reactie