--- ---

Lonza doet miljardenovername

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 december 2016

Zwitserse biofarmaceut neemt Amerikaanse Capsugel over voor 5,5 miljard dollar.

Lonza Group neemt Capsugel over van KKR & Co voor 5,5 miljard dollar. Dit meldden de twee biofarmaceutische bedrijven donderdag voorbeurs.

Eerder deze week kwamen er al berichten de markt in dat het concern uit het Zwitserse Bazel de maker van medicijncapsules uit het Amerikaanse New Jersey over zou willen nemen van private equity firma KKR. 

De deal van 5,5 miljard dollar omvat ook de herfinanciering van bestaande schulden van Capsugel ter waarde van 2 miljard dollar, meldden de twee partijen. Lonza zal de koop deels financieren door de uitgifte van nieuwe aandelen, tot een totaalbedrag van 3,3 miljard Zwitserse frank. 

Lonza verwacht dat de overname in het eerste volledige jaar na de afronding van de transactie zal bijdragen aan de winst per aandeel. Ook voorziet het bedrijf kostensynergieën ter waarde van 45 miljoen Zwitserse frank na drie jaar en van 100 miljoen frank op de midden tot lange termijn.

De besturen van Lonza en Capsugel hebben de overname inmiddels goedgekeurd. Diverse toezichthouders moeten nog groen licht geven. De deal wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 afgerond. 

Geef een reactie