fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 15 december 2016

Lonza doet miljardenovername

Lonza Group neemt Capsugel over van KKR & Co voor 5,5 miljard dollar. Dit meldden de twee biofarmaceutische bedrijven donderdag voorbeurs.

Eerder deze week kwamen er al berichten de markt in dat het concern uit het Zwitserse Bazel de maker van medicijncapsules uit het Amerikaanse New Jersey over zou willen nemen van private equity firma KKR. 

De deal van 5,5 miljard dollar omvat ook de herfinanciering van bestaande schulden van Capsugel ter waarde van 2 miljard dollar, meldden de twee partijen. Lonza zal de koop deels financieren door de uitgifte van nieuwe aandelen, tot een totaalbedrag van 3,3 miljard Zwitserse frank. 

Lonza verwacht dat de overname in het eerste volledige jaar na de afronding van de transactie zal bijdragen aan de winst per aandeel. Ook voorziet het bedrijf kostensynergieën ter waarde van 45 miljoen Zwitserse frank na drie jaar en van 100 miljoen frank op de midden tot lange termijn.

De besturen van Lonza en Capsugel hebben de overname inmiddels goedgekeurd. Diverse toezichthouders moeten nog groen licht geven. De deal wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 afgerond. 

De Aandeelhouder TV

november 12, 2019

AEX 12 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 12, 2019

Pond-Euro naar hoogste niveau sinds mei

november 12, 2019

Veilige havens doen stapje terug

november 12, 2019

Private video

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
12 nov 13:20 Redactie

3 Goedkope ETFs in een (overgewaardeerde) Bull Markt

12 nov 13:07 Albert Jellema

Slechte cijfers PostNL

09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice