--- ---

Adobe Systems overtreft eigen verwachtingen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 december 2016

Softwareproducent sluit sterk jaar af.

Adobe Systems heeft in het vierde kwartaal een flink hogere omzet en winst geboekt, waarmee de eigen verwachtingen nipt werden overtroffen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de Amerikaanse aanbieder van grafische software over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eindigde op 27 novembee.

CEO Shantanu Narayen stelde dat Adobe "2017 betreedt met een significant marktmomentum en sterke technologische meewind". 

De omzet van Adobe Systems steeg in het afgelopen kwartaal met 23 procent op jaarbasis van 1,31 miljard naar 1,61 miljard dollar. Bij de resultaten over het derde kwartaal zei Adobe te rekenen op een omzet van 1,55 miljard tot 1,60 miljard dollar. 

De operationele winst nam toe van 290,4 miljoen naar 472,3 miljoen dollar en onder de streep resteerde een nettowinst van 399,6 miljoen dollar, tegen 222,7 miljoen vorig jaar.

Jaarcijfers

Over het volledige boekjaar boekte Adobe Systems een omzet van 5,86 miljard dollar, tegen 4,80 miljard dollar vorig jaar. Bij de resultaten over het derde kwartaal meldde Adobe te rekenen op een jaaromzet van 5,80 miljard tot 5,85 miljard dollar. 

De operationele winst steeg van 903,1 miljoen naar 1.493,6 miljoen dollar, wat zich onder aan de streep vertaalde in een nettowinst van 1.168,8 miljoen dollar, tegen 629,6 miljoen in het voorgaande jaar.

Het aandeel Adobe Systems sloot in de reguliere handel 0,7 procent lager op 105,10 dollar. In de elektronische handel nabeurs steeg het aandeel vervolgens 0,4 procent.

Geef een reactie