fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 9 december 2016

Beursblik: volgende fase colitis-studie Galapagos positief

Galapagos heeft een positief signaal afgegeven met de berichtgeving dat het kandidaatmedicijn filgotinib nu ook is toegediend aan de eerste proefpatiënt voor de behandeling van colitis ulcerosa. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers vrijdag tegenover ABM Financial News. 

Het biotechbedrijf uit Mechelen liet donderdagavond weten gestart te zijn met de fase 2b/3-studie in colitis ulcerosa, waarvoor Galapagos een mijlpaalbetaling van de Amerikaanse partner Gilead Sciences kreeg van 10 miljoen dollar.

Volgens Van Beek is het nieuws onderdeel van een continu proces in een sterk samenwerkingsverband met Gilead. "Galapagos krijgt toch telkens maar weer betaald, waardoor het zicht op langetermijninkomsten goed is", aldus de analist, die bovendien opmerkte dat het bedrijf hiermee eveneens de cashburn onder controle houdt. "Nieuw kapitaal ophalen op de beurs lijkt voorlopig niet nodig."

Volgens Van Beek moeten beleggers nu vooral wachten op de eerste resultaten van de studie. Hoe lang dit proces duurt kon de marktvorser niet zeggen, vooral omdat dit per medicijn en testgroep verschilt. 

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Aanbevolen advies op Galapagos met een koersdoel van 75,00 euro. Op een groen Damrak sloot het aandeel donderdag 1,5 procent hoger op 55,25 euro. 

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

De broker is de marktkraam van de beurs – #Beursspel

november 15, 2019

AEX week 46 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribasa Markets

november 15, 2019

Hoop op Chinese stimuli wereldeconomie vergeefs

november 15, 2019

Wat is fundamentele analyse? – #Beursspel

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM