--- ---

Galapagos brengt ook colitis-studie naar volgende fase

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 december 2016

Krijgt mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar.

Galapagos' kandidaatmedicijn filgotinib is nu ook toegediend aan de eerste proefpatiënt voor de behandeling van colitis ulcerosa, nadat deze mijlpaal eerder al was bereikt voor de ziekte van Crohn en reuma. Dit maakte het biotechbedrijf uit Mechelen donderdagavond bekend.

De start van de fase 2b/3-studie in colitis ulcerosa, met de naam Selection, levert Galapagos een mijlpaalbetaling van de Amerikaanse partner Gilead Sciences op van 10 miljoen dollar.

De wereldwijde studie moet uitwijzen hoe effectief en veilig het middel is, wanneer het eenmaal per dag wordt toegediend in doses van 100 en 200 milligram, bij 1.300 patiënten met matige tot ernstige aandoeningen van de darmziekte colitis ulcerosa. 

Galapagos startte in november al een fase 3-studie met de naam Diversity, voor hetzelfde kandidaatmedicijn bij patiënten met de ziekte van Crohn.

"Onze partner Gilead houdt het tempo erin als het gaat om het starten van studies met filgotinib," zei Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. 

Gilead, dat wereldwijd samenwerkt met Galapagos voor de ontwikkeling en commercialisatie van het middel filgotinib in ontstekingsziekten, startte in augustus al een Fase 3-studie naar de werking van het middel tegen reuma.

Geef een reactie