Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 7 december 2016

Bpost gooit handdoek in de ring

Bpost heeft besloten om niet verder te gaan met het bod op PostNL, nadat het Nederlandse postbedrijf het laatste en definitieve overnamebod van de Belgische sectorgenoot naast zich neer had gelegd. Dit maakte Bpost woensdag nabeurs bekend.

PostNL maakte voor opening van de markten bekend het finale bod van Bpost af te wijzen, omdat een combinatie volgens het bestuur en de commissarissen van PostNL niet succesvol zal zijn. Het postbedrijf herhaalde opnieuw vertrouwen te hebben in de stand-alone strategie.

Bpost verhoogde eerder deze maand het eerste bod met 0,376 euro in contanten per aandeel PostNL. Daarmee kwam de biedprijs uit op 3,201 euro in contanten en 0,1202 aandeel Bpost voor elk aandeel PostNL, goed voor 5,75 euro per aandeel.

"Wij blijven geloven dat deze combinatie een overtuigende industriële logica zou hebben en de opportuniteit zou bieden om bpost’s en PostNL’s groeistrategie te versnellen, met een aanzienlijke waardecreatie voor alle belanghebbenden", zei Bpost woensdag.

De Belgische onderneming zei nu af te zien van de overnamepogingen en op zoek te gaan naar andere groeimogelijkheden.

De Aandeelhouder TV

augustus 20, 2019

AEX 20 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

Regeringscrisis ItaliĆ« kan Europa raken – RTL Z NIEUWS

augustus 20, 2019

Dalende rente zet markten voor uitdaging | 20 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 19, 2019

AEX 19 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil

20 aug 12:36 Stefaan Casteleyn

Zal de ECB aandelen kopen ?