--- ---

Bpost gooit handdoek in de ring

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 07 december 2016

Bedrijf staakt pogingen om PostNL over te nemen.

Bpost heeft besloten om niet verder te gaan met het bod op PostNL, nadat het Nederlandse postbedrijf het laatste en definitieve overnamebod van de Belgische sectorgenoot naast zich neer had gelegd. Dit maakte Bpost woensdag nabeurs bekend.

PostNL maakte voor opening van de markten bekend het finale bod van Bpost af te wijzen, omdat een combinatie volgens het bestuur en de commissarissen van PostNL niet succesvol zal zijn. Het postbedrijf herhaalde opnieuw vertrouwen te hebben in de stand-alone strategie.

Bpost verhoogde eerder deze maand het eerste bod met 0,376 euro in contanten per aandeel PostNL. Daarmee kwam de biedprijs uit op 3,201 euro in contanten en 0,1202 aandeel Bpost voor elk aandeel PostNL, goed voor 5,75 euro per aandeel.

"Wij blijven geloven dat deze combinatie een overtuigende industriële logica zou hebben en de opportuniteit zou bieden om bpost’s en PostNL’s groeistrategie te versnellen, met een aanzienlijke waardecreatie voor alle belanghebbenden", zei Bpost woensdag.

De Belgische onderneming zei nu af te zien van de overnamepogingen en op zoek te gaan naar andere groeimogelijkheden.

Geef een reactie