--- ---

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel PostNL fors

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 07 december 2016

Koersdoel naar 3,80 euro.

KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 5,75 naar 3,80 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Analist Ruben Devos stelde het koersdoel neerwaarts bij naar een waardering als 'stand-alone' postbedrijf, nadat PostNL eerder vandaag het overnamebod van de Belgische sectorgenoot Bpost opnieuw afwees. 

Devos noemde het "hoogst onwaarschijnlijk" dat Bpost nu zal overgaan tot het uitbrengen van een vijandig bod op PostNL. Een eventuele poging zal als gevolg van de beschermingsconstructie bij PostNL bovendien niet succesvol blijken, oordeelde de analist.

Het aandeel PostNL kelderde woensdag op een groen Damrak 8,5 procent op 4,34 euro. 

Geef een reactie