--- ---

Beursblik: Wessanen betreedt met Spaanse overname nieuwe markt

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 05 december 2016

Theodoor Gilissen ziet uitdaging in uitrol van lokale merken naar andere markten.

Wessanen betreedt met de acquisitie van het Spaanse Biogran een nieuwe regionale markt en dat past in de strategie van het voedingsmiddelenconcern om door 'aanvullende' acquisities te groeien en nieuwe merken aan het productassortiment toe te voegeuit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen desgevraagd tegen ABM Financial News.

De marktvorser merkte daarbij op dat Wessanen veel marketing en verkoopinspanningen moet doen om lokale merken ook naar het buitenland te kunnen brengen. "Dat lukt soms wel, maar vaak zijn merken nogal lokaal georiënteerd. Zo is Zonnatura ook qua naamgeving een typisch Nederlands merk", gaf Van Beek als voorbeeld.

Theodoor Gilissen heeft op dit moment geen advies op Wessanen. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Wessanen maandag 1,4 procent hoger op 11,37 euro.

Geef een reactie