--- ---

Omzet Nederlandse detailhandel in derde kwartaal gestegen

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 02 december 2016

Omzetstijging voor achtste kwartaal op rij.

De Nederlandse detailhandel heeft in het afgelopen kwartaal meer omgezet dan een jaar geleden en daarmee steeg de omzet voor het achtste kwartaal op rij. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De winkels in de foodsector zetten 2,4 procent meer om. In de non-foodsector lag de omzet 0,6 procent lager. Online winkelen groeide met een omzetstijging van 14,3 procent weer harder dan de winkelverkoop. 

Voor de non-foodwinkels was er omzetdaling in het tweede kwartaal op rij, na zes kwartalen met omzetstijging. Vooral de winkels die hevig concurreren met webwinkels hebben het zwaar te verduren. 

De omzetdaling van winkels in consumentenelektronica bedroeg 6,2 procent en schoenenwinkels zetten 15,6 procent minder om in het derde kwartaal. In beide branches is het aantal fysieke winkels sinds 2012 drastisch afgenomen.

Winkels in de woon- en de doe-het-zelfbranche profiteerden van een verder aantrekkende woningmarkt met omzetgroei.

Geef een reactie