--- ---

eursblik: NIBC verhoogt koersdoel Batenburg Techniek

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 01 december 2016

Accumuleren advies gehandhaafd.

NIBC heeft donderdag het koersdoel voor Batenburg Techniek verhoogd van 21,50 naar 27,50 euro, maar handhaafde het Accumuleren advies. 

Analist Johan van den Hooven merkte op dat de recente acquisitie van Belt naar schatting jaarlijks 10 procent aan de omzet en zelfs 50 procent aan het bedrijfsresultaat (EBIT) toevoegt en verhoogde daarom de taxaties "significant".

Batenburg breidt met de acquisitie ook uit in het attractieve marktsegment van industriële automatisering, aldus de marktvorser.

Batenburg liet dit jaar verder een onverwacht sterke verbetering van de resultaten zien door betere marktomstandigheden en een betere mix van marktsegmenten waar het bedrijf actief is, met meer focus op industrie en infrastructuur. De financiële positie van Batenburg is al jaren sterk, merkte Van den Hooven verder op.

Het aandeel Batenburg Techniek noteerde donderdag kort na opening beurs 9,3 procent hoger op 26,85 euro.

Geef een reactie