--- ---

Boskalis verkoopt belang in SMIT Amandla Marine

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 01 december 2016

Transactiesom bedraagt circa 50 miljoen euro.

Boskalis heeft de verkoop van zijn belang in SMIT Amandla Marine  aan het management en lokale investeerders afgerond. Dat meldde de maritiem dienstverlener donderdag.

Het concern kondigde de verkoop van het belang reeds in maart 2016 aan. Boskalis heeft met de verkoop een bedrag van circa 50 miljoen euro in contanten ontvangen. Per 1 december worden de activiteiten en resultaten van het onderdeel gedeconsolideerd.

Middels de verkoop van het belang aan het management en lokale investeerders van het bedrijf is SMIT Amandla Marine weer voor 100 procent in Zuid-Afrikaanse handen. Boskalis blijft in de regio aanwezig middels SMIT Salvage.

Het aandeel noteerde 0,7 procent hoger op 29,54 euro op een rood Damrak.

Geef een reactie