--- ---

Beursblik: Aalberts zet overnamestrategie door

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 29 november 2016

KBC Securities ziet voldoende middelen voor acquisities en rekent op desinvesteringen.

Aalberts Industries heeft met de acquisitie van Shurjoint zijn succesvolle strategie van kleine acquisities een vervolg gegeven. Dit schreef analist Dirk Verbiesen van KBC Securities dinsdag.

Aalberts maakte geen overnamebedrag bekend, maar zei dat Shurjoint een jaaromzet heeft van ongeveer 42 miljoen dollar. Shurjoint specialiseert zich in mechanische leidingsystemen.

Eerder nam de onderneming ook al het Italiaanse Vin Service over. Verbiesen schreef dat Aalberts voldoende financiële ruimte heeft voor dergelijke overnames, aangezien de vrije kasstroom ongeveer 200 miljoen euro per jaar bedraagt en de schuldratio eind 2015 op 2 lag.

De marktvorser schat in dat de twee overnames ongeveer 0,03 tot 0,04 euro aan de winst per aandeel Aalberts zullen bijdragen. De acquisities zijn in de visie van Verbiesen positief, omdat ze het aanbod van Aalberts, het klantenbestand en de regionale aanwezigheid vergroten.

Aalberts zal, behalve overnames, zich volgens de analist ook gaan richten op het doen van desinvesteringen. Volgens KBC zal de onderneming voor 200 tot 250 miljoen euro aan onderdelen willen verkopen. Dit zullen voornamelijk activiteiten zijn waarbij de marges, groeimogelijkheden en het rendement lager zijn dan in de rest van het bedrijf. Het desinvesteringsprogramma zou volgens Verbiesen eind volgend jaar al kunnen worden afgerond.

Het advies van KBC Securities op Aalberts Industries blijft Houden met een koersdoel van 30,50 euro.

Geef een reactie