--- ---

Beursblik: Bryan Granier verlaagt koersdoel Heineken

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 25 november 2016

Koopadvies blijft gehandhaafd.

Bryan Garnier heeft vrijdag het koersdoel voor Heineken verlaagd van 88,00 naar 83,00 euro bij handhaving van een koopadvies. 

In een rapport over de biermarkt in Vietnam merkten de analisten op dat de privatisering van de twee lokale brouwers Sabeco en Habeco de marktverhoudingen drastisch kunnen wijzigen. Heineken is nu met een volume-aandeel van 23 procent nummer 2, na Sabeco dat 38 procent heeft, terwijl Habeco met 17 procent nummer 3 is.

De marktvorsers achten het waarschijnlijk dat AB InBev Sabeco gaat overnemen en Carlsberg Habeco inlijft. In dat geval zouden AB InBev en Carlsberg in marktaandelen beide Heineken voorbij streven.

De analisten merkten verder op dat Heineken in het Aziatische land op dit moment met de merken Heineken en Tiger een sterke positie heeft in het premium marktsegment. De volumes van het Heineken concern in Vietnam groeiden de afgelopen jaren gemiddeld met 17 procent naar 8,6 miljoen hectoliter in 2015 en Vietnam is goed voor 10 procent van het totale bedrijfsresultaat van het bierconcern uit Amsterdam. Heineken incasseert volgens de analisten 52 procent van het bedrijfsresultaat van de totale Vietnamese biermarkt.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken vrijdag 0,7 procent hoger op 71,41 euro.

 

Geef een reactie