--- ---

ThyssenKrupp boekt minder winst

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 24 november 2016

Omzet 8 procent gedaald.

Thyssenkrupp heeft het afgelopen boekjaar een 4 procent lagere nettowinst geboekt, vanwege moeilijke marktomstandigheden bij de materialendivisies. Dit meldde het Duitse conglomeraat donderdag tijdens de publicatie van de resultaten over het gebroken boekjaar 2015/16.

"Het boekjaar werd gekenmerkt door hoge invoerrechten en prijsdruk bij de materialendivisies. Vooral in Europa kwam het herstel van de prijzen later dan aanvankelijk verwacht", aldus CEO Heinrich Hiesinger. "De volatiliteit op de materialenmarkt toont aan dat we moeten doorgaan met de transformatie van Thyssenkrupp naar een sterke industriële groep. We streven ernaar om ons aandeel in kapitaalgoederen en dienstverlenende activiteiten te verhogen en winstgevende groei te realiseren", voegde de topman toe.

Thyssenkrupp boekte over het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september, een nettowinst van 296 miljoen euro, tegenover 309 miljoen euro in het voorgaande jaar.

De omzet daalde het afgelopen boekjaar met 8 procent tot 39,3 miljard euro, terwijl de orders met 9 procent daalden tot 37,4 miljard euro.

Thyssenkrupp handhaafde het jaardividend op 0,15 euro per aandeel.

Outlook

Voor het lopende nieuwe boekjaar 2016/2017 voorziet ThyssenKrupp een aangepast bedrijfsresultaat (EBIT) van ongeveer 1,7 miljard euro, tegen 1,5 miljard euro in 2016. Het bedrijf voorziet tevens een "duidelijke verbetering" van de nettowinst en een "licht positieve" vrije kasstroom voor fusies en overnames. Afgelopen jaar lag de vrije kasstroom op 198 miljoen euro, ruim meer dan de 115 miljoen euro een jaar eerder.

Geef een reactie