fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 23 november 2016

Beursblik: eindspel Galapagos medicijn filgotinib in zicht

Met de start van de Fase 3 studie met filgotinib als potentiële behandeling in de ziekte van Crohn, lijkt het eindspel voor de ontwikkeling van het middel van Galapagos te zijn begonnen. Dit stelde analist Michaël Vlemmix van KBC Securities woensdagochtend in een rapport.

Dinsdagavond laat kondigde het biotechbedrijf de start van de Fase 3 studie aan, hetgeen resulteert in een mijlpaalbetaling van 50 miljoen dollar van samenwerkingspartner Gilead Sciences. Dit kwartaal hopen de twee bedrijven ook nog te starten met een gecombineerde Fase 2/3 studie met filgotinib tegen andere darmontstekingen. Eerder startte al een Fase 3 studie met het middel als potentieel reumamedicijn. 

Analist Vlemmix wees erop dat Galapagos tot nu toe alle gecommuniceerde tijdslijnen voor de studies met het middel heeft gehaald en verwacht de eerste resultaten van de studie met filgotinib als reumamedicijn in de tweede helft van 2018, net als die voor het middel als behandeling tegen darmontstekingen. 

"Mede daarom verwachten we in 2017 geen sterke nieuwsstroom rondom filgotinib", aldus de marktvorser. Daarom zal de focus volgend jaar liggen op de voortgang die wordt geboekt met het taaislijmziekteprogramma en andere programma's in de pijplijn, verwacht Vlemmix.

KBC Securities hanteert een koopaanbeveling op Galapagos met een koersdoel van 70,00 euro. Op een groene beurs noteerde het aandeel woensdagochtend 1,5 procent hoger op 55,73 euro.

De Aandeelhouder TV

november 18, 2019

Studentenbeleggers Nyenrode kiezen voor Bayer – #Beursspel

november 18, 2019

AEX 18 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 18, 2019

Fed en ECB focus valutamarkt

november 18, 2019

KPN heeft doorbraak in octrooizaak | 18 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM