--- ---

Galapagos start fase 3 studie met filgotinib in ziekte van Crohn

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 22 november 2016

Biotechbedrijf ontvangt mijlpaalbetaling van 50 miljoen dollar.

Galapagos heeft dinsdag de dosering met filgotinib van de eerste patiënt van de Diversity Fase 3 studie in de ziekte van Chrohn gerapporteert, wat resulteert in een mijlpaalbetaling van Gilead van 50 miljoen dollar. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf dinsdag nabeurs.

"Met de FITZROY Fase 2 studie heeft Galapagos laten zien dat filgotinib een veelbelovende werkzaamheid en veiligheidsprofiel heeft in de ziekte van Crohn", aldus  Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. "De start van de Fase 3 DIVERSITY studie is goed nieuws voor patiënten met de ziekte van Crohn", voegde hij toe.

Middels de wereldwijde DIVERSITY Fase 3 studie onderzoekt het bedrijf de effectiviteit en veiligheid van 100 mg en 200 mg filgotinib eenmaal daags vergeleken met placebo in 1.320 patiënten met gematigde tot ernstige ziekte van Crohn, inclusief patiënten bij wie biologische medicatie niet is aangeslagen.

Galapagos en Gilead hebben een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en commercialisatie van filgotinib in ontstekingsziekten.

Het aandeel sloot dinsdag 1,7 procent lager op 54,91 euro op een groen Damrak.

Geef een reactie