--- ---

Bpost bevestigt en verduidelijkt bod op PostNL

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 17 november 2016

Bpost wil met PostNL om de tafel om voorwaarden te bespreken.

(ABM FN) Bpost heeft het vriendelijk voorstel aan PostNL bevestigd en verduidelijkt en nodigde de Nederlandse sectorgenoot uit om de voorwaarden van een eventuele combinatie te bespreken. Dit maakte het Belgische postbedrijf donderdag nabeurs bekend.

De brief die Bpost vandaag aan PostNL stuurde, is een antwoord op de "bezorgdheden en vragen" van het Nederlandse postbedrijf over de combinatie van de twee ondernemingen.

PostNL wees op 11 november de toenaderingspoging van Bpost af. De Belgische jager liet een paar dagen eerder weten bereid te zijn per aandeel PostNL 2,825 euro en 0,1202 aandeel Bpost te betalen. Toen Bpost het bod uitbracht op 6 november lag de waarde op omgerekend 5,65 euro.

Vooral de hoogte van het bod en de positie van de Belgische Staat als grootaandeelhouder van Bpost zorgen voor de koele reactie van PostNL op de avances van Bpost. Ook verschillende Nederlandse politici lieten zich negatief uit over de overnameplannen van het Belgische postbedrijf.

Bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal eerder deze week zei CEO Koen Van Gerven van Bpost dat een deal met PostNL nog niet van tafel was. Tot een vijandige overname lijkt het Belgische postbedrijf evenwel niet te willen overgaan.

Het aandeel Bpost sloot donderdag 2,2 procent lager op 21,31 euro. PostNL werd 2,4 procent goedkoper op 4,64 euro.

Geef een reactie