--- ---

Beursblik: Batenburg bevestigt positieve trend met trading update

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 november 2016

NIBC vindt outlook Batenburg conservatief.

Batenburg Techniek bevestigde dinsdag met de kwalitatieve trading update over het derde kwartaal de positieve trend. Dit concludeerde analist Johan van den Hooven van NIBC woensdag.

De analist beschouwt de outlook van het bedrijf als te conservatief, omdat de marktvorser op jaarbasis een duidelijk hogere winst in de tweede jaarhelft verwacht tegen de achtergrond van een verdubbeling van het bedrijfsresultaat (EBIT) over de eerste zes maanden. Batenburg mikt zelf vooralsnog op een hoger operationeel resultaat in 2016 vergeleken met het voorgaande jaar.

Van den Hooven houdt verder rekening met een verbetering van de marktomstandigheden. De inspanningen van Batenburg om de bedrijfssegmenten beter te laten opereren zullen zich naar verwachting geleidelijk uitbetalen.

NIBC hanteert voor Batenburg Techniek een Accumuleren advies met een koersdoel van 21,50 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 24,55 euro.

Geef een reactie