fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 8 november 2016

Winst ArcelorMittal conform verwachting

ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal conform verwachting meer winst behaald, maar verwacht dat de winstgevendheid in het vierde kwartaal op kwartaalbasis zal afnemen. Dit maakte de grootste staalfabrikant ter wereld dinsdag voorbeurs bekend. 

"Ons derde kwartaal geeft de vooruitgang weer die het bedrijf maakt met de verbetering van de onderliggende prestaties, evenals de verbeterende marktomstandigheden sinds het begin van het jaar", zei CEO Lakshmi Mittal ter toelichting. 

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg op jaarbasis van 1.351 miljoen naar 1.897 miljoen dollar. Een consensus van 23 analisten die door het staalbedrijf zelf is opgesteld ging uit van 1.930 miljoen dollar. In het tweede kwartaal bedroeg het bedrijfsresultaat 1.770 miljoen dollar. 

De nettowinst kwam uit op 680 miljoen dollar, op een omzet van 14.523 miljoen dollar. Een jaar terug leed de staalfabrikant nog een nettoverlies van 711 miljoen dollar, terwijl de omzet toen op 15.589 miljoen dollar lag.

Outlook

ArcelorMittal verwacht dat de winstgevendheid in de laatste drie maanden van dit jaar zal afnemen ten opzichte van het derde kwartaal. "We zullen last ondervinden van de onverwachte aanzienlijke stijging van steenkoolprijzen", zei topman Mittal. ArcelorMittal denkt dat staalprijzen evenredig zullen stijgen met de kosten, maar de hogere prijzen voor steenkool zullen de winst drukken. Overcapaciteit blijft daarbij een punt van zorg, aldus de topman, die dan ook aandrong op de noodzaak van maatregelen om oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

Wat betreft de staalleveringen verwacht het bedrijf een stabiel niveau ten opzichte van het derde kwartaal. 

Het aantal staallevering bedroeg in het derde kwartaal 20,3 miljoen ton. Dat is minder dan de 21,1 miljoen ton die in dezelfde periode van 2015 werd afgeleverd en eveneens minder dan de 22,1 miljoen ton in het voorgaande tweede kwartaal. 

Het aandeel ArcelorMittal sloot maandag 3,4 procent hoger op 6,13 euro. 

De Aandeelhouder TV

november 13, 2019

AEX 13 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 13, 2019

Private video

november 13, 2019

Onno van de Stolpe CEO Galapagos: We gaan research verdubbelen #BeursInside

november 13, 2019

Cijfers ABN Amro houden niet over | 13 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
13 nov 09:13 Redactie

Kiadis stopt verrassend met ATIR101

12 nov 13:20 Redactie

3 Goedkope ETFs in een (overgewaardeerde) Bull Markt

12 nov 13:07 Albert Jellema

Slechte cijfers PostNL