--- ---

Resultaten CGG stevig onder druk

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 08 november 2016

Moeilijk marktomstandigheden duren voort ondanks hogere olieprijs.

CGG heeft in het derde kwartaal van 2016 een fors lager bedrijfsresultaat en omzet geboekt, vanwege de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Dit bleek dinsdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal van de Franse bodemonderzoeker.

"De stijgende olieprijzen hebben zich in onze industrie nog niet vertaald in verbeterde marktomstandigheden, die moeilijk blijven", aldus CEO Jean-Georges Malcor. "Deze marktomstandigheden hebben onze omzet in het derde kwartaal beïnvloed, terwijl ons vierde kwartaal sterk afhankelijk is van de seizoensgebonden Multi-Client-activiteiten en in het bijzonder de na-verkopen", voegde de topman toe. "In deze context blijven wij ons volledig richten op een strikte kostenbeheersing, het beheer van contanten en behoud van de liquiditeit."

CGG, een sectorgenoot van het Nederlandse Fugro, boekte in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 97,2 miljoen dollar, tegen 122,0 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep boekte de bodemonderzoeker een verlies van 87,9 miljoen dollar, tegen een nettoverlies van liefst 1,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet daalde van 469,8 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2015 naar 264,0 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

In het vierde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2017 voorziet CGG een vlootbezettingsgraad van respectievelijk 95 en 80 procent. De nettoschuld zal naar verwachting eind 2016 minder dan 2,4 miljard dollar bedragen

Geef een reactie