--- ---

Dochter Boskalis krijgt opdracht van TenneT

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 08 november 2016

Contractwaarde bedraagt circa 70 miljoen euro.

Dochteronderneming VBMS van Boskalis heeft in een consortium met NKT Cables een opdracht gekregen van TenneT voor het installeren van twee exportkabels om de offshore windmolenparken Borssele 1 en 2 te verbinden met het hoogspanningsnet van TenneT in Nederland. Dit maakte de maritieme dienstverlener dinsdagmiddag bekend.

Boskalis krijgt voor de werkzaamheden een vergoeding van ongeveer 70 miljoen euro. Het project wordt uitgevoerd in 2018 en 2019.

Naast deze opdracht is Boskalis ook de optie toegewezen voor het aanleggen van exportkabels die de offshore windmolenparken 3 en 4 zullen verbinden met het Nederlandse onshore hoogspanningsnet. Maar deze opdracht is onder voorbehoud van financiering.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Boskalis dinsdag 1,1 procent lager op 28,60 euro.

Geef een reactie