fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 3 november 2016

Beursupdate: AEX wint dankzij ING Group

De Amsterdamse beurs is donderdag verdeeld van start gegaan. Kort na de opening koerste de AEX index 0,5 procent hoger naar 445,92 punten, terwijl de Midkap juist 0,8 procent prijs gaf. 

Onder de hoofdfondsen ging ING Group fier aan kop met vier procent na rapportering van overtuigende kwartaalcijfers, gevolgd door Royal Dutch Shell met 0,8 procent. Cijfers van chemieconcern DSM konden daarnaast op een lauw onthaal rekenen met een verlies van 0,4 procent. De Franse kabelaar Altice was met 0,7 procent de grootste daler.

In de Midkap werden de cijfers van Intertrust negatief ontvangen met een verlies van meer dan zes procent. Air France-KLM verloor daarnaast 3,6 procent, terwijl het verlies van Eurocommercial Properties van vijf procent te verklaren viel door een ex-dividend notering. Bouwer BAM Groep en TKH Group verloren circa twee procent na vrijgave van cijfers. Delta Lloyd was de grootste stijger met 0,6 procent. 

Onder de kleinere fondsen verloor bouwer Heijmans 6,5 procent na een adviesverlaging door KBC Securities in de nasleep van negatief onthaalde kwartaalcijfers. AMG Advanced Metallurgical Group gaf 4,4 procent prijs, ondanks de vrijgave van aantrekkende resultaten.

 

De Aandeelhouder TV

november 21, 2019

TA AEX 21 november – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 21, 2019

Analyse aandeel DSM | LYNX Beleggen

november 20, 2019

AEX-video 20 november 2019 – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 19, 2019

AEX 19 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
21 nov 10:49 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Energietransitie raakt oliegiganten

20 nov 10:44 Marco Knulst

Bitcoin en de cavia-theorie

20 nov 08:43 Bas Heijink

Laatste fase AEX stijging?