--- ---

PostNL niet in gesprek met Bpost

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 02 november 2016

Nederlandse postbedrijf onaangenaam verrast.

PostNL heeft kennis genomen van de berichtgeving door Bpost dat het werkt aan een mogelijk overnamebod, en bevestigde niet in gesprek te zijn met de Belgische sectorgenoot.

Verder zei PostNL "onaangenaam verrast" te zijn door de berichtgeving in de media dinsdag dat Bpost een mogelijk bod aan het voorbereiden zou zijn.

In het voorjaar ondernam Bpost reeds een poging om PostNL in te lijven. Sinds het einde van deze gesprekken in mei, heeft Bpost "intern de analyse verder gezet rond de opportuniteit, de timing en de inhoud van een mogelijke nieuwe toenadering tot PostNL". Bpost stelde nog altijd sterk in de merites van een mogelijke combinatie met de Nederlandse sectorgenoot te geloven.

"We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie. We hebben goede voortgang gemaakt in het implementeren van onze strategie en hebben de stabiliteit van PostNL in de afgelopen jaren versterkt. We hebben het commitment om en verwachten dividend uit te keren in 2017 en om lange termijn aandeelhouderswaarde te realiseren", reageerde PostNL.

Het aandeel Bpost sloot dinsdag 0,7 procent lager, terwijl PostNL bijna 13 procent steeg.

Geef een reactie