--- ---

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Basic-Fit

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 28 oktober 2016

Koersdoel naar 22,50 euro.

ING heeft het koersdoel voor Basic-Fit verhoogd van 20,50 naar 22,50 euro en handhaafde daarbij de koopaanbeveling.

De reden voor de koersdoelverhoging is dat Basic-Fit bij de recente cijfers over het derde kwartaal aangaf meer nieuwe clubs in 2017 te openen dan was verwacht. Aanvankelijk stelde de fitness-keten volgend jaar 65 tot 75 clubs te zullen openen, maar dit lijken er nu meer te worden.

De update over het derde kwartaal was voor ING dan ook een bevestiging. De vooruitzichten voor 2017 in combinatie met de stijgende kasstroom stellen Basic-Fit volgens de analisten in staat om de uitrol van clubs ook daadwerkelijk te versnellen, waardoor de winstverwachtingen voor 2018 en 2019 en daarna ook optimistischer worden.

Voor 2016 verwacht ING niet dat Basic-Fit zijn verwachtingen zal weten te verslaan, vooral vanwege de iets tragere klantenaanwas in de Benelux in september door het relatief warme weer. De consensus zal volgens ING evenwel worden gehaald.

Op een rood Damrak won het aandeel Basic-Fit vrijdag 2,1 procent op 16,80 euro.

Geef een reactie