--- ---

Beursblik: ING schrapt koopadvies Boskalis

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 28 oktober 2016

Advies naar Houden.

ING heeft vrijdag het advies voor Boskalis verlaagd van Kopen naar Houden, en paste tevens het koersdoel neerwaarts aan van 38,50 naar 31,50 euro.

Analist Tijs Hollestelle schat de kans dat Boskalis een vijandige overname van Fugro zal starten kleiner in, gelet op de "toegenomen uitdagingen waar Boskalis voor staat". Vanwege deze uitdagingen neemt de analist een voorzichtigere houding aan. De kern van het rapport van Hollestelle is dat de analist niet uitgaat van een herstel van de oliemarkten.

Volgens de analist zal Boskalis niet langer een stabiel dividendbeleid kunnen voeren en zal de maritieme dienstverlener begin volgend jaar het dividend verlagen, waar de marktvorser eerder nog rekende op een stabiele winstuitkering. "Daarmee verdwijnt een van onze positieve argumenten voor het aandeel", aldus Hollestelle. 

Het aandeel Boskalis sloot donderdag op een vlak Damrak 1,2 procent lager op 30,53 euro.

Geef een reactie