Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 28 oktober 2016 17:25

Beursblik: geen verrassingen Galapagos

De resultaten die Galapagos donderdagavond presenteerde bevatten geen verrassingen. Dit schreef analist Peter Welford van Jefferies vrijdag.

"De omzet en operationele uitgaven zijn in lijn met onze verwachtingen voor heel het jaar", aldus de marktvorser. Het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf verwacht een cashburn van tussen de 100 miljoen en 120 miljoen euro, waar Welford uitgaat van 104 miljoen euro. De cashburn lag eind derde kwartaal op 96,7 miljoen euro.

Welford wees er verder op dat met een kaspositie van ruim 900 miljoen euro, Galapagos voldoende ruimte heeft om de activiteiten in de nabije toekomst te financieren.

De pijplijn ligt ondertussen op koers en Welford voorziet nog altijd blockbuster potentie voor filgotinib. Daarnaast vindt de marktanalist de ambities van Galapagos op het gebied van het taaislijmziekteprogramma ambitieus. Het bedrijf herhaalde vrijdag dat men er naar streeft om halverwege 2017 een Fase 2 studie te starten met drie potentiële middelen tegen taaislijmziekte.

"Dan is het zaak om een nog voor het eind van het jaar een Fase 1 studie te starten met corrector GLPG2737", aldus Welford. Hij verwacht dat resultaten van de SAPHIRA 1 studie die mogelijk tegen het eind van het jaar moeten verschijnen meer vertrouwen kunnen kweken in potentiator GLPG1837.

Kijkend naar de concurrentie lopen Galapagos en AbbVie, waarmee het samenwerkt aan het taaislijmziekteprogramma, achter op concurrent Vertex Pharmaceuticals, want het Amerikaanse bedrijf start aan het eind van dit jaar al met een Fase 2 studie met twee potentiele medicijnen. Echter, zo schreef Welford, er is nog ruimte voor pillen met betere behandelprofielen en wanneer Galapagos met betere resultaten in Fase 1 en 2 proof-of-concept studies komt, dan kan het weer inlopen op Vertex.

Jefferies heeft een koopaanbeveling op Galapagos en een koersdoel van 67,00 euro. Kort voor het slot noteerde het aandeel Galapagos 4,2 procent lager op 56,40 euro.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX