--- ---

Beursblik: Basic-Fit presteert in 2016 naar verwachting

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 27 oktober 2016

ING ziet sterke groei aantal clubs in 2017.

Basic-Fit zal dit jaar conform verwachting presteren, terwijl het aantal nieuw geopende clubs aan de bovenkant van de doelstelling zal uitkomen. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag in reactie op de trading update van het bedrijf.

Voor 2016 voorziet Basic-Fit nog altijd een omzet van ongeveer 260 miljoen euro met een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van tenminste 80 miljoen. Dit jaar denkt de keten ongeveer 75 nieuwe clubs te openen, na 50 nieuwe clubs te hebben geopend in de eerste drie kwartalen, waardoor het totaal aantal clubs eind september 388 bedroeg. Aanvankelijk rekende Basic-Fit er op om dit jaar 65 tot 75 nieuwe clubs te openen.

Ook voor 2017 rekent Zwartsenburg op een sterke uitrol van nieuwe clubs. De analist meent dat Basic-Fit tot 90 nieuwe clubs kan openen, maar denkt dat dit er 80 tot 85 zullen worden, omdat de keten kieskeuriger zal zijn en een meer gecontroleerde groei nastreeft. Daarmee zou Basic-Fit het evenwel nog altijd beter doen dan de gemiddeld 70 zaken per jaar die de keten in de komende jaren wil openen.

In het derde kwartaal behaalde Basic-Fit een omzet van 65,2 miljoen euro, waar Zwartsenburg vooraf uitging van 63,5 miljoen euro.

ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 20,50 euro. Het aandeel noteerde donderdag op een groen Damrak 0,9 procent lager op 16,45 euro.

Geef een reactie