--- ---

Beursblik: KBW verlaagt advies NN Group

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 10 oktober 2016

Koersdoel onveranderd op 30,00 euro.

Keefe, Bruyette & Woods heeft het advies voor NN Group verlaagd van Outperform naar Market Perform met een onveranderd koersdoel van 30,00 euro. Dit bleek uit een rapport van analist Will Hawkins.

De analist besloot tot het verlagen van het advies met het oog op het overnamebod op Delta Lloyd van 5,30 euro per aandeel. Volgens Hawkins, die verbaasd was dat het zo lang duurde tot het bod er kwam, heeft NN Group de financiële ruimte om een bod van 6,00 euro per aandeel Delta Lloyd te doen.

Een overname van Delta Lloyd biedt NN Group volgens Hawkins kansen, maar ook een groot risico om de acquisitie goed af te ronden, terwijl een track record op dit vlak ontbreekt. De analist verwacht dat Delta Lloyd op zoek zal gaan naar andere bieders. NN Group zal volgens KBW benadrukken een "unieke combinatie" van financiële slagkracht en synergievoordelen te bieden, die ook een buitenlandse potentiële koper moet afschrikken.

Hawkins is positief over een overname van Delta Lloyd, mits de verzekeraar bereid is mee te werken.

Het aandeel NN Group handelde maandag kort na opening 0,4 procent lager op 27,83 euro.

Geef een reactie