Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 5 oktober 2016 08:27

Heijmans bereikt financieel akkoord voor A27/A1-project

Heijmans heeft met de projectvennootschap waar het deel van uitmaakt een financieel akkoord bereikt voor het publiek-private samenwerking project A27/A1 Utrecht-Noord – Knooppunt Eemnes – Aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Dit heeft het bouwbedrijf woensdag bekendgemaakt.

Deze volgt op de voorlopige gunning van het project op 30 juni 2016. Het project heeft een contractwaarde van circa 220 miljoen euro, inclusief 25 jaar beheer en onderhoud. Met het akkoord is de benodigde financiering voor het project nu zeker gesteld.

De financiering bestaat uit een deel vreemd vermogen en een deel eigen vermogen. Het vreemd vermogen wordt beschikbaar gesteld door DZ Bank AG, ING Belgium SA/NV, KBC Bank NV, Nederlandse Waterschapsbank N.V. en Sumitomo Mitsui Banking Corporation. KBC Bank NV treedt ook op als agent van de financiers. Het eigen vermogen wordt ingebracht door de drie aandeelhouders van 3Angle, elk met een gelijk aandeel.

De projectvennootschap 3Angle bv bestaat uit Heijmans Capital (een joint venture van Heijmans en 3i Infrastructure), 3i Infrastructure en Fluor en is verantwoordelijk voor de financiering, ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van de reconstructie van de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes, en de A1 tussen knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Heijmans en Fluor voeren het ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van het project uit, ieder met een gelijk aandeel.

Het aandeel Heijmans sloot dinsdag op een groen Damrak vlak op 8,10 euro.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie

26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker