--- ---

Heijmans bereikt financieel akkoord voor A27/A1-project

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 05 oktober 2016

Bouwer werkt samen in projectvennootschap.

Heijmans heeft met de projectvennootschap waar het deel van uitmaakt een financieel akkoord bereikt voor het publiek-private samenwerking project A27/A1 Utrecht-Noord – Knooppunt Eemnes – Aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Dit heeft het bouwbedrijf woensdag bekendgemaakt.

Deze volgt op de voorlopige gunning van het project op 30 juni 2016. Het project heeft een contractwaarde van circa 220 miljoen euro, inclusief 25 jaar beheer en onderhoud. Met het akkoord is de benodigde financiering voor het project nu zeker gesteld.

De financiering bestaat uit een deel vreemd vermogen en een deel eigen vermogen. Het vreemd vermogen wordt beschikbaar gesteld door DZ Bank AG, ING Belgium SA/NV, KBC Bank NV, Nederlandse Waterschapsbank N.V. en Sumitomo Mitsui Banking Corporation. KBC Bank NV treedt ook op als agent van de financiers. Het eigen vermogen wordt ingebracht door de drie aandeelhouders van 3Angle, elk met een gelijk aandeel.

De projectvennootschap 3Angle bv bestaat uit Heijmans Capital (een joint venture van Heijmans en 3i Infrastructure), 3i Infrastructure en Fluor en is verantwoordelijk voor de financiering, ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van de reconstructie van de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes, en de A1 tussen knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Heijmans en Fluor voeren het ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van het project uit, ieder met een gelijk aandeel.

Het aandeel Heijmans sloot dinsdag op een groen Damrak vlak op 8,10 euro.

Geef een reactie