--- ---

Nucor rekent op meer winst in derde kwartaal

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 14 september 2016

Staalfabrikant mikt op winst van 0,85 tot 0,90 dollar per aandeel.

Nucor verwacht in het derde kwartaal meer winst te behalen ten opzichte van het voorgaande kwartaal en een jaar eerder. Dit maakte de Amerikaanse staalfabrikant woensdag bekend.

Voor de drie maanden tot 1 oktober rekent Nucor op een winst per aandeel van 0,85 tot 0,90 dollar. In het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar bedroeg de winst per aandeel 0,73 dollar en een jaar terug was dit resultaat 0,71 dollar.

Bij de presentatie van de halfjaarresultaten zei Nucor voor het derde kwartaal te rekenen op een "sterke winstverbetering", zonder dit te kwantificeren.

Volgens Nucor is de verbetering te danken aan betere prestaties van zijn staal- en  grondstoffenactiviteiten. De staalfabrieken profiteren volgens de onderneming van hogere prijzen. Het grondstoffensegment plukt de vruchten van verbetering bij Nucors faciliteiten waar rechtstreeks ijzererts wordt geproduceerd. Het Amerikaanse concern denkt dat deze fabrieken in het derde kwartaal winstgevend zullen zijn.

Maar de winst uit de verkoop van staalproducten zal volgens Nucor lager zijn ten opzichte van het tweede kwartaal als gevolg van lagere marges.

Kort na opening van de Amerikaanse markten daalde het aandeel Nucor 1,4 procent.

Geef een reactie