Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 13 september 2016

Beursblik: Jefferies geeft Heineken Houden advies

Jefferies is gestart met het volgen van Heineken met een Houden advies en een koersdoel van 80,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport over de Europese drankensector.

Analist Edward Mundy merkte daarbij op dat Heineken profiteert van zijn sterke merkenportefeuille, een goede defensieve geografische spreiding in ontwikkelde en opkomende markten met goede acquisities, aantrekkelijke marktaandelen, en focus op premium merken en innovaties, die leiden tot de grootste volumegroei in de sector. 

De marktvorser roemt ook de cultuurverandering, met het inbrengen van extern talent, en de guidance voor de middellange termijn met een margegroei van circa 40 basispunten, die vertrouwen in de financiële prestaties uitstraalt.

De sterke balans biedt daarbij mogelijkheden voor bolt-on acquisities, aldus Mundy, die verder wijst op de bovengemiddelde financiële prestaties in de afgelopen drie jaar.

De analist heeft berekend dat het aandeel Heineken met korting op AB InBev, maar met een premie ten opzichte van Carlsberg, wordt verhandeld. Hij is daarbij in afwachting van een beter instapmoment.

Mundy tekende verder aan dat de vergelijkingsbasis voor het tweede halfjaar uitdagend is en dat het concern met valutaire tegenwind te maken heeft, onder meer vanwege de devaluatie van de Nigeriaanse naira. Aanvullend merkte hij op dat de fusie van AB InBev en SABMiller Heineken op een nadelige positie wat betreft schaalgrootte kan plaatsen. 

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken dinsdagochtend 0,1 procent lager op 78,27 euro.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

oktober 22, 2019

Randstad kan niet overtuigen | 22 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 21, 2019

AEX 21 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position

22 okt 10:11 Redactie

De 10 Grootste Robotics Aandelen