--- ---

Beursblik: JPMorgan Cazenove verhoogt advies Wereldhave

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 06 september 2016

Koersdoel wel licht neerwaarts bijgesteld.

JPMorgan Cazenove heeft het advies voor Wereldhave verhoogd van Neutraal naar Overwogen, maar paste daarbij het koersdoel wel licht aan van 60,00 naar 58,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Het aandeel Wereldhave heeft dit jaar al 16 procent ingeleverd, waardoor het aandeel een dividendrendement biedt van 7,2 procent. Het fonds is ten opzichte van sectorgenoten volgens de analisten van JPMorgan ten onrechte laag gewaardeerd.

Op basis van de halfjaarcijfers, de prestaties van het management en de verbeterde omstandigheden op de Nederlandse markt, verhoogden de analisten het advies voor Wereldhave.

JPMorgan rekent op een stijging van de winst per aandeel in 2016 van 7 procent en nog eens 3,6 procent in 2017. Daarbij zal het dividend met respectievelijk 4,7 en 1,6 procent groeien. De analisten stelden echter dat hun eigen ramingen aan de conservatieve kant zijn.

De marktvorsers hebben veel vertrouwen in de focus van Wereldhave op gemakswinkelcentra en zijn niet bezorgd over de strategische heroverweging van de Finse activiteiten.

Op een grofweg vlakke beurs won het aandeel Wereldhave dinsdag 3 procent op 44,83 euro.

Geef een reactie