--- ---

Beursblik: Exane BNP Paribas start volgen Nederlandse verzekeraars

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 01 september 2016

Advies NN en Delta Lloyd neutraal, op Aegon en ASR negatief.

Exane BNP Paribas is gestart met het volgens van de vier beursgenoteerde Nederlandse verzekeraars. Dit maakte de Franse bank donderdag bekend.

NN Group en Delta Lloyd kregen een Neutraal advies mee, terwijl Aegon en ASR Nederland op Underperform werden gezet.

"Met het behalen van een onderliggende groei als aanzienlijke uitdaging, menen we dat een structurele korting op de waardering gerechtvaardigd is", aldus de analisten van Exane. De lage rente draagt volgens de bank bij aan de uitdagingen waarmee de verzekeraars kampen, waarbij bedrijven met een sterke kapitaalpositie beter in staat zijn deze druk te weerstaan.

Exane prefereert NN boven ASR, aangezien NN meer ruimte heeft om kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders. Beide verzekeraars hebben volgens de Franse bank relatief sterke kapitaalratio's. Minder goed staan Aegon en Delta Lloyd er op dit vlak voor volgens de analisten. En omdat de risico's op korte termijn groter zijn voor Aegon, prefereert de bank Delta Lloyd.

De verzekeraars bieden "relatief aantrekkelijke" dividenden, maar volgens Exane is dit louter een doekje voor het bloeden gezien de vele uitdagingen waarmee de sector kampt.

In een groene AEX koerste Aegon donderdag 0,4 procent lager, maar won NN Group 0,5 procent. Midkapper Delta Lloyd won 2,2 procent en ASR Nederland maakte een pas op de plaats.

Geef een reactie