--- ---

Update: Deutsche Bank bekijkt mogelijkheden fusie Commerzbank – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 31 augustus 2016

Interne gesprekken over opties om te fuseren.

Deutsche Bank bekijkt of een fusie met Commerzbank zinvol zou kunnen zijn. Dit meldde het Duitse Manager Magazin woensdag op basis van interne informatie. 

Volgens Manager Magazin gaat het om "theoretische overwegingen". De kans dat de interne gesprekken ook tot iets concreets zullen leiden wordt evenwel vooralsnog "zeer klein" geacht, aldus het Duitse blad. 

Ook zou het nog onzeker zijn of toezichthouders ooit akkoord zouden gaan met een combinatie tussen de twee banken. 

Topman John Cryan van Deutsche Bank heeft inmiddels op een conferentie laten weten dat een fusie met Commerzbank geen optie is. Cyran riep wel op tot een consolidatie van banken in Duitsland en Europa om de negatieve effecten van de huidige lage rentetarieven op te kunnen vangen. Volgens de topman zijn er te veel banken met te lage marges op de Duitse markt actief. 

Update: om reactie CEO toe te voegen.

Geef een reactie