--- ---

Beursblik: UBS geeft Aegon verkoopadvies

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 25 augustus 2016

Analisten geven voorkeur aan verzekeraars met sterkere buffers.

UBS is gestart met het volgen van Aegon met een verkoopadvies en een koersdoel van 2,75 euro.

De analisten van de Zwitserse bank zien grote risico's voor de sector vanwege de dreiging van langdurige lage rendementen. De Nederlandse toezichthouder maakt het verzekeraars volgens de marktvorsers niet makkelijk door weinig aanpassingen toe te staan, waardoor de dividenduitkering van Aegon onder druk kan komen te staan.

De bank zei de voorkeur te geven aan verzekeraars met sterke buffers. Dit betekent dat ze NN Group, ASR en Delta Lloyd prefereren boven Aegon.

De Haagse verzekeraar haalt 60 procent van zijn winst uit Amerika en ook hier heeft Aegon last van het lage renteklimaat. De marktvorsers wezen erop dat het management van Aegon heeft aangegeven dat de Amerikaanse divisie relatief zwakke prestaties heeft geleverd in het eerste halfjaar. Maatregelen zijn genomen om de winstgevendheid te verbeteren.

In het algemeen is de kapitaalpositie van Aegon volgens UBS "aan de krappe kant".

Op een rood Damrak is Aegon de grootste daler met een koersverlies van 2,3 procent op 3,43 euro. 

Geef een reactie