--- ---

Groei Duitse economie neemt af

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 24 augustus 2016

Groei van 0,4 procent op kwartaalbasis.

De groei van de Duitse economie is het tweede kwartaal van 2016 even hard vertraagd als in een vorige raming naar voren kwam. Dit bleek woensdag uit cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

Het Duitse bruto binnenlands product steeg in het tweede kwartaal met 0,4 procent op kwartaalbasis. Een eerdere raming in augustus wees ook op een groei van 0,4 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar was sprake van een groei van 0,7 procent op kwartaalbasis.

Ten opzichte van een jaar terug groeide de Duitse economie in het tweede kwartaal van 2016 met 1,8 procent, conform de eerdere raming. In het eerste kwartaal bedroeg de groei op jaarbasis op 1,9 procent.

Geef een reactie