--- ---

Beursblik: sterker dan verwacht herstel Batenburg

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 23 augustus 2016

NIBC Markets vindt outlook wel conservatief.

De halfjaarresultaten die Batenburg Techniek maandag na het slot in Amsterdam presenteerde, toonden een sterker dan verwacht herstel bij het bedrijf uit Rotterdam. Dit schreef analist Johan van den Hooven van NIBC Markets dinsdag in een rapport over de halfjaarcijfers.

Volgens Van den Hooven waren de omzet en het bedrijfsresultaat (EBIT) boven verwachting. "De omzetgroei van 12 procent was veel sterker dan de groei van 1 procent in de tweede helft van 2015 en de omzetdaling van 6 procent een jaar eerder", meende de marktvorser.

Batenburg herhaalde bij de cijfers dat men dit jaar een hoger operationeel resultaat verwacht dan in 2015. Volgens Van den Hooven is dat "te conservatief gezien de verbetering in de eerste helft van het jaar". De marktvorser rekent op een omzetgroei van 3,5 procent en een verbetering van de EBIT-marge met 70 basispunten.

"We verwachten dat de marktomstandigheden verder zullen verbeteren en dat de focus van het bedrijf op de beter presterende segmenten industrie en infrastructuur geleidelijk hun vruchten af zullen werpen", aldus Van den Hooven.

NIBC Markets heeft een Accumuleren advies voor Batenburg Techniek met een koersdoel van 21,50 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel net na opening 2,8 procent hoger op 21,00 euro.

Geef een reactie