--- ---

Bpost en PostNL praten niet meer – media

Redactie De Aandeelhouder - zaterdag, 13 augustus 2016

Topman Bpost laat deur evenwel op kier.

Het Belgische Bpost en de Nederlandse sectorgenoot PostNL praten momenteel niet over een eventuele fusie.

"Het PostNL-hoofdstuk is voorlopig van de baan", zei het Belgische postbedrijf eerder deze week. Dit werd door CEO Koen van Gerven later nog eens verduidelijkt tegenover De Tijd. "Dat is echt niet aan de orde", aldus de topman, die benadrukte dat na de mislukte gesprekken van eind mei er niet meer met elkaar werd gesproken.

Tijdens de toelichting van de kwartaalcijfers van PostNL zei CEO Herna Verhagen afgelopen maandag eveneens dat er niet meer met de Belgische sectorgenoot wordt onderhandeld.

Analist Marc Zwartsenburg van ING gelooft echter nog altijd in een fusie tussen de twee postbedrijven, hoewel eerst nog wel duidelijkheid moet komen over nieuwe regelgeving in Nederland. Een fusie kan daardoor nog wel tot begin 2017 duren, aldus Zwartsenburg. Mocht de kogel door de kerk gaan, dan voorziet ING dat het nieuwe fusiebedrijf de winstgevendheid flink zal zien stijgen.

Tegen De Tijd liet Van Gerven de deur ook op een kier staan. "Never say never", aldus de CEO, die nog altijd overtuigd zei te zijn van de "ijzersterke industriële logica" achter een fusie.

Het aandeel Bpost werd afgelopen week bijna twee procent meer waard, terwijl PostNL maar liefst meer dan 15 procent in waarde steeg.

Geef een reactie