--- ---

Financieel topman Probiodrug vertrekt weer

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 12 augustus 2016

Mark Booth vertrekt om persoonlijke redenen.

Probiodrug heeft vrijdag het vertrek aangekondigd van financieel directeur en bestuurder Mark Booth. 

Booth werd in maart dit jaar benoemd tot CFO bij het biofarmaceutische bedrijf uit het Duitse Halle. Booth was voorheen commercieel directeur bij het Amerikaanse Orexigen Therapeutics. De topman vertrekt om "persoonlijke redenen" en stapt per 15 augustus op. Zijn taken worden overgenomen door CEO Konrad Glund van Probiodrug.

Verder maakte het bedrijf dat Olivier Litzka, partner bij Edmond de Rothschild Investment Partners (EdRIP) en lid van de raad van commissarissen van Probiodrug sinds oktober 2009, per 12 september 2016 zijn functie als raadslid neerlegt. Zijn vertrek past in het natuurlijke proces waarbij Probiodrug zijn positie op de publieke markt wil reflecteren in zijn raad van commissarissen, aldus het bedrijf. 

Op een groen Damrak sloot het aandeel Probiodrug donderdag 2,9 procent lager op 19,90 euro.

Geef een reactie