--- ---

ThyssenKrupp heeft last van lagere staalprijzen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 augustus 2016

Outlook voor heel boekjaar herhaald.

ThyssenKrupp heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar lagere resultaten geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, onder druk van de lagere staal- en grondstofprijzen. Dit meldde het Duitse conglomeraat donderdagochtend.

De nettowinst daalde met 34 procent, van 199 miljoen naar 130 miljoen euro, terwijl het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) afnam van 539 miljoen naar 441 miljoen euro. De aangepaste EBIT-marge nam af van 4,8 naar 4,5 procent.

De omzet nam op jaarbasis met 12 procent af, van 11,2 miljard tot circa 9,9 miljard euro. De order-intake nam ook met 12 procent af, tot 9,4 miljard euro.

Outlook 

Op basis van de huidige macro-economische omstandigheden, herhaalde ThyssenKrupp donderdag de outlook voor heel het boekjaar. Het concern verwacht een aangepast bedrijfsresultaat van "ten minste" 1,4 miljard euro. 

Geef een reactie