--- ---

Kardan rondt verkoop TBIF af

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 augustus 2016

Aanvullende betaling in komende weken.

Kardan heeft de verkoop van dochterbedrijf TBIF Financial Services afgerond. Dit maakte het Israëlische investeringsfonds met een notering op het Damrak donderdag bekend.

De totale opbrengst bestaat uit twee delen, een bedrag van ongeveer 69 miljoen euro die betaald is bij het afronden van de transactie en een aanvullende betaling vanwege de aangepaste waarde van de verkochte activiteiten sinds 1 januari 2016, die Kardan in de komende weken naar verwachting ontvangt. 

Om deze betaling te garanderen, heeft de koper aandelen van TBIF als onderpand aangeboden aan Kardan Financial Services, zei het bedrijf.

Kardan verwacht door de transactie een verhoging van het eigen vermogen met 15 miljoen euro. Voorafgaand aan de voltooiing van de transactie heeft TBIF alle activa die geen onderdeel uitmaken van de retail banking en kredietverlening overgeheveld naar KFS. Deze activa, inclusief Avis Ukraine, maken geen onderdeel uit van de verkoop. 

Het bedrijf meldde verder dat de koper schadeloos wordt gesteld voor alle kosten en schade bij omstandigheden die zijn gespecificeerd in de overeenkomst. Daarom heeft KFS over een periode van twee jaar een bedrag van 6 miljoen euro ter beschikking gesteld als onderpand. Dit bedrag wordt na één jaar verlaagd tot 5 miljoen euro. 

Kardan steeg vanmiddag op een licht hoger Damrak 2,0 procent op 0,15 euro. 

Geef een reactie